Снимка PexelsДерек Човин - бившият американски полицай, на когото бяха повдигнати

...
Снимка PexelsДерек Човин - бившият американски полицай, на когото бяха повдигнати
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция от 1 милион долара полицая, обвинен за смъртта на Джордж Флойд

Снимка Pexels

Дерек Човин - някогашният американски  служител на реда , на който бяха повдигнати обвинявания в ликвидиране поради гибелта на  негър ия  Джордж Флойд  - бе пуснат под гаранция в размер на 1 милион $, съобщи Ройтерс.

Флойд умря, откакто Човин натискал с коляно врата му в продължение на девет минути при арест на 25 май в Минеаполис. Видеозапис на случая провокира вълна от яд в  Съединени американски щати  и в цялата страна избухнаха митинги против расизма и полицейското принуждение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съд постанови, че бившият  служител на реда  може да бъде пуснат под гаранция в размер на 1 милион $ при условия или 1,25 милиона $ без условия. Човин избра първия вид. Парите са били обезпечени от застрахователна компания.

Съгласно изискванията по гаранцията Човин няма право да работи в правоохранителните органи и да влиза в контакт със фамилията на Флойд. Бившият  служител на реда  освен това би трябвало да върне всички свои разрешителни за владение на огнестрелно оръжие.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР